top of page

Hvilket Google AdWords bureau skal jeg vælge?

Opdateret: 5. feb. 2023

Google Ads står for over 70% procent af den handlende trafik på Google. Det kan derfor godt svare sig at tænke sin strategi godt igennem, før man begynder at kaste surt optjente marketing kroner efter dyre SEO-optimeringer.

Hvilket AdWords bureau er bedst?

I modsætning til SEO, hvor resultater kræver flere måneders arbejde, skaber Google Ads målrettede og målbare resultater inden for få dage og uger.


Noget andet der er smart ved Google Ads er, at man kun betaler for hvad man får. Med Google AdWords er det nemt at ændre markedsførings-budgettet fra en stor fast budgetpost, til en lav variabel udgift. Noget der bør have relevans for enhver virksomhed, men i særdeleshed for mindre virksomheder og folk der er nye til onlinemarkedsføring.


Google AdWords kan imidlertid være en stor mundfuld at skulle sætte sig ind i hvis man har travlt med at drive sin virksomhed og ikke er ekspert i PPC-markedsføring. Det kan derfor være en fordel at finde et kompetent bureau, der kan hjælpe med at opsætte og varetage din Google Ads kampagner.Hvad skal du vide før du kontakter et AdWords bureau?

Før du tager kontakt til et AdWords bureau kan det være en god ide af få afklaret med dig selv og dit team, præcist hvad i ønsker at opnå med samarbejdet. På den måde er det nemmere for din AdWords partner at målrette sit arbejde, og det er samtidigt nemmere for dig at vurderer effekten af bureauets arbejde.


Kend dine mål og ønskede resultater

Google Ads er en platform der bør skabe varme leads og kunder, der søger specifikt efter dit produkt eller din tjeneste. For at opnå rentable resultater med dine Google Adwords-kampagner, skal du have nogle konkrete mål for øje. Det kan for eksempel være;

 • At skabe opmærksomhed omkring et nyt produkt.

 • Få flere til at besøge butikken.

 • Skaffe abonnenter til dit nyhedsbrev.


Kend dine KPI'ere (budget og profit margin)

Du ved måske ikke så meget om AdWords, PPC og online marketing, men du ved meget om din egen virksomhed og dine kunder.


En rigtigt god måde at forberede sig på et møde med et AdWords bureau, er at tage bestik af din egen virksomheds; kapacitet, potentielle marked og profitmargin.


Hvis et AdWords bureau lover dig 10,000 website besøgende om måneden til din møbelbutik i Løgumkloster, er der ikke blevet analyseret eller målrettet godt nok, og der er absolut grund til bekymring.


På samme måde kan et godt overblik over din virksomeds økonomi og marked, hurtigt give dig et overblik over, hvor vidt for eksempel 150 kr. per konverteret kunde, er en profitabel mulighed for netop din branche og dit produkt.


Kend dit potentielle marked

Hav styr på hvor stort dit potentielle marked er. Hvis du for eksempel opererer et mekanikker værksted i en mindre dansk forstad, ved du hvor langt væk kommer dine kunder kommer fra og hvor mange mennesker der bor inden for den radius.


Hvis din virksomhed leverer services online, eller på anden måde til hele landet, hvor mange potentielle brugere er der så i befolkningen?


Dan dig et overblik over hvor mange leads, der skal til for at skabe et rimeligt afkast for netop din virksomhed. På den måde kan der blive forventnings-afstemt, og planlagt et samarbejde som alle føler sig trygge ved.Her er 4 vigtigste ting du skal være opmærksom på når du vælger et AdWords bureau

De fleste virksomheder vælger i dag at out-source det hårde arbejde til et AdWords bureau. Hvis du overvejer at gøre det samme, bliver du nødt til at vide hvordan du vælger det rigtige bureau til at administrere dine Google Ads.


1. Korte kontrakter

De fleste bureauer forsøger at låse dig fast i så lang tid som muligt, med standard kontrakter på op til 2 år. Det er noget der giver mening for bureauerne, da det tager tid og kræver mange ressourcer at oprette og boot-strappe en ny AdWords-konto.


De fleste AdWords-bureauer tjener ikke penge på kontoen, før de er et par måneder inde i kampagnen.

En lang kontrakt er imidlertid ikke altid det smarteste for kunden. Der er et utal af de store bureauer på markedet i dag, som bruger en masse tid på at oprette og præsenterer AdWords kontoen for kunden. En konto der dernæst får lov at stå og køre af sig selv med minimal vedligeholdelse, og alt for lidt optimering.


Ofte ender kunderne med at side fast i en aftale, der æder markedsførings budgettet op uden at skabe den bedst mulige trafik. Et kompromis kunne være en indledende tre måneders kontrakt, der skifter til en månedlig aftale efterfølgende.


Lad i være med at være bange for et opstarts-gebyrer og en kortere kontrakt, det kan vise sig at blive mere rentabelt på sigt. AdWords er så effektive, at et ansvarligt, professionelt og effektivt bureau ikke behøver at binde dig i et eller flere år for at fastholde kundeforholdet.


En ny mulighed på markedet er at opsætte en resultatbeseret kontrakt med dit AdWords bureau. Det kan du høre mere om fra en ekspert i Reblys AdWords-bureau.


2. Klar strategi og fremlægning

Det Google Ads bureau du vælger skal have en etableret og testet plan for administration, og vedligeholdelse af din Google adwords konto. Din ekspert skal kunne fortælle dig hvornår de opdaterer søgeord og annoncer, samt hvorfor de gør det. Du skal have afklaring med hvordan de allokerer og vedligeholder budgetter på tværs af kampagnerne, samt hvilke justeringer og ændringer de fortager.


Din adwords ekspert skal også kunne fortælle dig, hvilke tests der skal køres, hvordan de skal køres, og hvilke KPI'er de vil bruge til at vurderer successen af kampagnerne.


Det kan godt være du ikke syntes marketing KPI'ere er det mest spændende i verden, men prøv at motivere dig selv til at sætte dig lidt ind i det, en smule indsigt kan vise sig at være guld værd på sigt.


De fleste AdWords-eksperter kan skabe resultater med Google Ads, men husk du leder efter det bureau, der kan skabe de bedste og mest kosteffektive resultater for din virksomhed.


3. Fokus på konverteringer, ikke bare trafik

Der er indenfor Google Ads en utrolig forskel på kvalitets-trafik og bare trafik. Der er ligeledes meget forskel på hvad det koster per klik for en optimeret kampagne versus en discount kampagne.


Hvis du for eksempel driver en lokal virksomhed, kan et AdWords bureau score billige point ved at skaffe hundredevis af besøgende om dagen på din hjemmeside. På papiret se det fantastisk ud, men kigger man under motorhjælmen kommer 90% af trafikken fra den anden ende af landet. Det kan for eksempel være fordi målgruppen er indstillet for løst eller slet ikke.


"En frisør eller bager i Aarhus får ikke mange kunder fra Bornholm, men mange på Bornholm kan godt komme til at klikke på en dårligt indstillet Ads-kampagne fra Aarhus"

Det er alpha omega at finde et AdWords bureau, der forstår din virksomhed og din branche, samt sætter tid og ressourcer af til at levere et gennemført stykke håndværk. En ads kampagne er ikke meget værd hvis den bare ser godt ud på trafik tallene, den skal også levere på bundlinjen.


Dit AdWords bureau bør dagligt have arbejde med og fokus på:

 • Konverterings-optimering.

 • Løbende forbedringer af reklametekst, landing-pages og tilbud.

 • Priser og brugeradfærd i din virksomhed og branche.

 • Analyser og rapportering, fra måned til måned.

 • A/B test der afklarer hvilke tiltag, der skaber resultater.


Spørg din AdWords ekspert hvilke specifikke tiltag dit bureau fortager, for at sikre at dine kampagner har fokus på konverteringer og ikke bare trafik til siden.


4. Gennemsigtighed

Google kræver i dag af deres certificerede partnere, at der udvises fuld gennemsigtighed over for kunden. Dette har været et krav i nogen tid og det er en af grundene til, at Google Partner certificering er et godt pejlemærke på et sober AdWords bureau.


Hvis du samarbejder med et AdWords bureau, skal du i følge Google have adgang til at se;

 • Hvor stor en del af dit budget der er brugt på AdWords vs. Konsulent service

 • Hvor mange gange dine annoncer er blevet vist.

 • Hvor mange gange brugerne har klikket på dine annoncer.


Der er desværre stadig mange danske bureauer, som ikke tilbyder denne gennemsigtighed. Det er uheldigvis oftest fordi de fleste af dine penge ryger i foret hos en smart salgschef, der går mere op i sit eget overskud end dit.


Så vær opmærksom og stil krav!


Hvis du har spørgsmål til, hvor eller hvordan dit budget bliver brugt, bør du modtage præcise og klare svar.


Hos Rebly Marketing får du, ligsom hos mange andre adwords bureauer, altid en officiel månedlig rapport, fulgt op af en online konsultation på månedens præstation og ændringer i kampagnerne.54 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page