top of page

Annoncering på TikTok, bedste praksis i 2022

Især én social platform har sat sit præg på det digitale landskab i 2021 og 2022, den videobaserede sociale medieplatform TikTok.

TikTik Advertizing

I det seneste år er TikTok vokset til 880 millioner brugere på verdensplan. Platformen har dermed overhalet en lang række etablerede sociale medier som for eksempel Snapchat. Selvom platformen oplever den ekstrem vækst, og er blevet mere mainstream også i Europa.


"Der er ingen tvivl om, at TikTok lægger et enormt pres på de nuværende annonceringsplatforme, og vi ser et stort potentiale i platformen for annoncører i 2022."


Kort sagt definerer TikTok sig selv som; "En videounderholdningsplatform i kort form". Inspireret af sine forgængere Vine og Musically giver TikTok brugere mulighed for at dele korte videoer mellem 15 - 60 sek. Det bygger således videre på den trend vi ser, hvor (primært korte) videoer bliver en stadig større del af sociale medier. Men selvom formatet er set før, er der flere faktorer, der gør TikTok unik.


Opret relevant indhold

TikTok er først og fremmest en underholdningsplatform i modsætning til Facebook og Instagram, som er mere livsstilsorienterede. Hvor Facebook og Instagram opfordrer brugerne til at dele øjeblikke fra deres hverdag, er kreativitet i højsædet hos TikTok. I den forstand kan TikTok bedst sammenlignes med YouTube – men alligevel ikke.


Hvor YouTube og TikTok begge opfordrer brugerne til at dele videobaseret indhold, har YouTube i de senere år oplevet et skift mod mere kurateret indhold lavet af individuelle influencers, hvis kvalitet kan sammenlignes med professionelle tv-produktioner. Her er TikTok mere relateret og autentisk i sit mere upolerede indhold, og platformen har også forkortet produktionsprocessen til et par klik. TikTok opfordrer deres brugere til at lege med platformens funktioner, som inkluderer musik, filtre, AR, en duet-funktion og mere.

14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page