top of page

10 Markedsførings-ideer til frisørsaloner og frisører

Opdateret: 25. aug. 2022

Som frisørsalon i Danmark kan der være sært at danne sig et overblik over hvilken slags markedsføring man skal bruge sin tid og penge på, og det kan være svar at finde ud af hvilke markedsføringstiltag og strategier, der rent faktisk virker.

Markedsføring til frisører

Som frisør har du garanteret hverken tid, lyst eller lejlighed til at lave omfattende research, så vi har udarbejdet en guide til at hjælpe dig og din frisørsalon med markedsføringen i 2022, fra idé til eksekvering.


Vi kommer til at komme ind på både online og offline markedsføringsløsninger til frisørsaloner i denne lille guide. Vi har forsøgt at liste dem op efter vigtighed, men husk at alle forretninger har forskellige forudsætninger og der er sikkert en eller to af de ting vi nævner her som du allerede har implementeret, så vi anbefaler du læser hele artiklen.Sørg for at få din frisør opført på Google Maps

At få din virksomhed opført på Google Maps er ikke en ny ide, men det er ekstremt vigtigt at have styr på. Det er først på denne liste, fordi hvis du ikke er opført på Google Maps, kan kunderne ganske enkelt ikke finde dig, hverken på Google Maps eller i andre apps, som for eksempel bilens GPS system.


Google Maps er også den bedste måde at tiltrække kunder i nærheden, en professionelt opsat Google Maps profil rammer nemlig både når kunderne søger efter frisører på google og når de søger i Google Maps appen i lokalområdet.


Sådan fremstår frisørsaloner i nærheden af ​​Helsingør på Google Maps:

Frisørsalon markedsføring

Læg i øvrigt mærke til at nogen fremstår mere profileret og med navn end andre, det kommer vi ind på senere.


Du synes måske, det er en kompliceret proces at tilføje din salon på Google Maps, men det er faktisk meget nemt at komme i gang. Det første skridt er at gå til Google My Business og oprette en konto. Google My Business er stedet, hvor folk tilføjer deres virksomhed for at blive vist på Google Maps.


Opret en konto, udfyld dine virksomhedsoplysninger, og bed om at blive verificeret. På din Google My Business profil kan du også administrere en masse andre smarte ting, som for eksempel; online bookinger, produkter, anmeldelser og posts for at nævne nogle få. Hvis du ikke selv har mod på at sætte Google My Business op og løbende vedligeholde profilen med nyt indhold, kan Rebly Marketing tilbyde pakker der er specielt opbygget til danske frisørsaloner og som sikrer at du bliver fundet hver gang nogen søger efter en frisør i dit lokalområde.Opret en moderne hjemmeside til din frisørsalon

Jeg ved, hvad du tænker: “Jeg har ikke rigtig brug for en hjemmeside; Jeg har jo Instagram og Facebook." Og på en måde er det rigtigt nok, men at have en hjemmeside har sine egne fordele.


På en hjemmeside kan du for eksempel fremvise din portefølje og kun vise dit bedste arbejde. Sociale medier er gode til at fremvise dit arbejde, men nogle af de ældre billeder har en tendens til at blive begravet af nye med tiden. Og du vil måske stadig have, at folk ser dit yndlingsværk, når de beslutter sig for, om de vil lave en aftale eller ej.


En anden vigtig funktion er at din hjemmeside hjælper din frisørsalon med at blive vist på Google, hvis folk søger efter dig eller andre frisører i området.


Her er en liste over andre steder, hvor du også bør vise din hjemmesideadresse:

  • Virksomhedsfortegnelser såsom Yelp, Foursquare, osv.

  • Din salons Facebook- og Instagram-konti

  • Google Maps

  • Google My Business

  • Din online booking-side

  • Visitkort


Hvis din frisørsalon ikke allerede har en hjemmeside, kan du kontakte Rebly Marketing og få et tilbud på opsætning af en simpel og elegant hjemmeside som du selv kan administrere og lægge nyt indhold op på efterfølgende.Tilbyd bekvem booking med en online bookingside

Der er mange årsager til, at en online bookingside er fantastisk. For det første kan det hjælpe dig med at få flere aftaler fra eksisterende kunder, da vi alle elsker muligheden for selv at booke tider. For det andet kan online booking også hjælpe dig med at tiltrække nye kunder ved blot at dele din bookingside på dine sociale mediekanaler.


Opsætning af et online bookingsystem til din frisørsalon er nemmere end du måske tror, ​​og alt hvad du behøver er en mobiltelefon. Du kan selv sætte en booking-side op med Calendly, eller du kan få hjælp af din konsulent hos Rebly til at sætte det op, vi kan også lave booking siden direkte igennem dit CRM-system på din hjemmeside hvis den er udviklet af Rebly.Imponer potentielle kunder med Facebook og Instagram

Man kan ikke have en marketingstrategi for en frisørsalon uden sociale medier. Kunderne forventer at finde billeder af dit arbejde på dine SoMe-sider. Tænk på dem, som din dyrebare onlineportefølje.


Fordelen ved disse platforme er, at opslag på sociale medier er gratis og nemt. Den knap så store fordel er, at det kan være ret tidskrævende at engagere sig med sine følgere og skabe buzz.


Markedsføring på sociale medier for frisørsaloner fortjener en hel artikel alene for virkelig at hjælpe med at booste dine sociale mediefærdigheder. Se for eksempel denne artikel, der tilbyder 15 tricks og strategier til markedsføring på Facebook, Instagram og Twitter.Brug online anmeldelser til din fordel

Anmeldelser hjælper folk med at beslutte, om de vil besøge din virksomhed eller ej. Det er den digitale version af ​​mund-til-mund.


"87 % af de danske forbrugere stoler lige så meget på onlineanmeldelser som på personlige anbefalinger."

Husk dine kunder på at de kan skrive en anmeldelse af din frisørsalon på Google Maps, din Trustpilot og din Facebook-profil.


God frisørmarkedsføring handler om at opbygge tillid og varige relationer til sine kunder, så svar altid venligt på deres anmeldelser også når de ikke er positive. Dette vil vise dem, at du værdsætter deres mening, selvom den ikke altid er positiv.


Det kan til tider være svært at forholde sig objektivt til negative anmeldelser, så det kan være en fordel at hyre et professionelt bureau som for eksempel Rebly Marketing til at håndterer feedback på anmeldelser.Send SMS-påmindelser om aftaler

Frisørsaloner mister omkring 20% af deres omsætning på grund af udeblivelser. Kunder glemmer ofte deres aftaler, og frisørsaloner er ikke nogen undtagelse, du kender det sikkert selv fra dagligdagen. Det sker. Men du kan reducere antallet af udeblivelser til næsten 0 % ved at sende påmindelser om aftalerne i god tid.


Du kan enten sende påmindelser om aftaler ved at skrive dem manuelt fra din telefon, eller du kan sende dem automatiske beskeder gennem et automatisk system som er sat op sammen med din booking kalender.


Din frisørsalons marketingstrategi bør indeholde påmindelser om aftaler hvis den ikke allerede gør det, for selvom du gør et fantastisk stykke arbejde med at promovere din frisørsalon og tiltrække nye kunder, vil du stadig miste omkring 15% af dine aftaler unødigt. Det er tid du kunne havde brugt på en anden kunde.